Video update

Het video bericht zoals ik aan familie en vrienden heb gestuurd, hieronder de uitgeschreven tekst:

Lieve allemaal,

Hierbij even een korte update van mij, ik denk, laat ik het eens persoonlijk doen dat staat toch wat leuker dan al die woorden in de whatsapp.

Hoe sta ik ervoor? Nou, ik leef nog! Ik ben nog vrolijk, af en toe heus wel eens een huilbui. Dan denk ik waar moet dat allemaal heen, waar begin ik in hemelsnaam aan, wat staat me allemaal te wachten. Maar over het algemeen gaat het goed, het clubje om me heen is klein. Ik zoek veel rustmomenten, sport zoveel mogelijk, eet gezond en heb hele fijne gesprekken. Ik probeer vooral rust te pakken, bij mezelf te blijven en me niet gek te laten maken. Ik google niet, het is bij een ander toch allemaal anders.

Hoe sta ik ervoor: er staat nog een biopt op kweek en het is afwachten wat daar nog de uitslag van is. Ze hadden namelijk nog een uitloper gezien aan de tumor die op dit moment in mijn borst zit. Eind van de week heb ik een gesprek met de oncoloog en dan hoop ik, nou ja… hopen… Ik hoop in de week erna te starten met de kuren. Het is een combinatie chemo/immuno therapie. In principe staat tot nu toe op de planning: 6 kuren en dan aansluitend ongeveer 6 weken later een operatie waarbij ik denk dat de hele borst wordt weggehaald, maar dat is allemaal nog de vraag. En of daar verder nog bestralingen aan gekoppeld zijn is allemaal voor later.

In ieder geval duurt de immuno therapie in totaal een jaar. En dat is dan eens in de 3 weken via infuus in het AvL. Dus komend jaar ben ik wel onder de pannen. Ja wat kan ik verder zeggen… Op zich gaat het wel goed met me, het is raar, het is raar nieuws, het zijn rare weken, rare dagen, ik ben blij dat het even weekend is. Afgelopen 3 dagen ben ik iedere keer gebeld door het ziekenhuis dat er weer een biopt moest worden genomen of een marker moest worden geplaatst. En of ik dan meteen kon komen. Haha, dan probeer je niet zoveel stress te hebben en dan krijg je het toch. Maar verder, prima. Geniet van het mooie weer en van de dingen die allemaal wel goed gaan, dat doe ik ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *